Imaginea ca de pe altă lume realizată pe Vârful Omu. „Sigur e Planeta Pământ?“

de: Cojocaru Cristian
30 04. 2023

Peisajele din România sunt capabile să îți taie răsuflarea, un lucru cunoscut foarte bine de către cei care călătoresc țara în lung și în lat, mai ales de către pasionații de munte și drumeții. Recent, imaginea realizată pe Vârful Omu i-a determinat pe internauți să pună la îndoială că acest lucru s-ar afla pe Pământ.

Munții Bucegi și nu numai, sunt spectaculoși, iar în ultimii ani, tot mai mulți oameni au integrat în stilul lor de viață cățăratul pe munte, dar și explorarea locurilor magnifice pe care această formă de relief este capabilă să le ofere.

De sus, totul prinde un alt contur, iar priveliștea este una de poveste FOTO – Facebook:Radu Manta

Dacă în timpul verii, aceste locuri sunt împânzite de multă verdeață, poieni luminoase și creste înalte care devin un nou obiectiv pentru alpiniști, în perioada iernii, întinderea uriașă de zăpadă nu îți permite să scoți niciun cuvânt, ci doar să te bucuri de imagine în tăcere.

La o altitudine de peste 2.000 de metri, iarna în continuare își joacă rolul, iar peisajele care pot fi surprinse cu ajutorul camerei foto sunt de-a dreptul spectaculoase, mai ales atunci când apune soarele. Un angajat al Stației Meteo de la Vârful Omu, Radu Manta a reușit să surprindă un astfel de spectacol natural, imagini care i-au adus ovațiile internauților.

Imaginea surprinsă pe Vârful Omu care îți taie răsuflarea

Cei care au privit fotografiile au rămas pur și simplu uimiți de frumusețea pe care o poate oferi natura, iar comentariile au început să curgă precum apa unui izvor de munte, că tot este vorba despre acest subiect:

  • „Am trăit și eu așa ceva, și alt peisaj, de ziceai cumva că sunt din vată pe băț sau ursuleți din plus (vara…) de îmi venea să mă arunc pe ei. Hipnotizată” – Nicoleta;
  • „Chiar și-așa! Ireal de frumos cadrul!! Mulțumim” – Mari;
  • „Îmi aduc aminte de un așa moment fiind în Godeanu. Mă simțeam ca fiind singurul om pe Pământ” – Valentin;
  • „Superb! Sigur e Planeta Pământ? Mulțumesc!” – Ștefania;
  • „Remember! Vârful Omul, este foarte frumos și vara, și iarna” – Ion, fiind doar câteva dintre reacțiile primite la postarea sa.

Ca să ne întoarcem puțin în trecut, la Stația Meteo de la Vârful Omu au fost efectuate primele observații meteorologice, în urmă cu aproape un secol, în anul 1927. Un deceniu mai târziu este înfiinâat un birou specializat în cadrul căruia lucrau 3 observatori, transmițând datele prin radio la fiecare oră, către Institutul Meteorologic Central.

Peisajul surprins de Radu Manta pare a fi desprins dintr-o alta lume FOTO – Facebook:Radu Manta

Stația Meteo se află la o altitudine de 2.505 metri, iar în clădire se află în permanență cineva, fiind situată la cea mai mare înălțime din țară. Angajații stației lucrează în ture de câteva săptămâni, astfel că aceștia nu coboară absolut deloc de pe munte.